Zoeken in deze blog

zondag 31 juli 2011

Toemaar......

We zijn vandaag de vierde week ingegaan sinds de komst van Lucius. De tijd vliegt razendsnel voorbij en we boeken al best vorderingen met zijn inburgeringscursus.
Hoewel zo nu en dan ons de moed in de schoenen zinkt voor wat betreft het commando "ZIT". Het arme kereltje snapt er helemaal niets van. En alle ge-ijkte trucjes om een hond zit aan te leren leken hier even tevergeefs. Wanneer hij dan eindelijk aanstalte maakte om te zitten was hij zo onder de indruk dat het beloninkje niet meer interessant was. Hoogstens onze blije stemmen konden nog wat teweeg brengen. Maar de aanhouder wint en het lukt ons nu om hem met iets lekkers uit eigen beweging te laten zitten. Vraag dit niet meerdere malen achter elkaar want dan is Luusje echt de kluts kwijt.

Het commando  "blijf" en "Toemaar" of anders gezegd "Vrij" snapt hij als de beste. Onderstaand filmpje illustreert aardig hoe hij dit al beheerst. Wanneer je het filmpje iets verder bekijkt zou je aan de geluiden denken dat er een zeehond in het bos loopt. Toch houden we hem meestal de eerste 50 meter nog even aan de riem. Als je als argeloze wandelaar zo'n uitgelaten hysterica op je af ziet komen kunnen wij ons levendig voorstellen dat dit mensen de stuipjes op het lijf jaagt ;-).

De nationale sport buitenshuis is kuilen graven en Lucius heeft inmiddels ook al helemaal door hoe dat in zijn werk gaat.


Zoals geschreven is het "blijf" commando geen probleem, dus nog even gauw een familieportret. Alle 4 keurig op een rij....nu alleen nog even leren zitten....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten