Zoeken in deze blog

zaterdag 13 augustus 2011

Lucius vs Fico en vice versa

De gebroeders Bracco doen hun naam geen eer aan. Niks gebroederlijks aan!
Sinds de komst van Lucius is het tussen Fico en Lucius niets anders dan een rangorde strijd.

Wanneer de heren elkaar passeren dan volgt er een hoop gegrom en er zijn nog tal van andere sitiuaties te noemen waarbij de heren elkaar menen te moeten vertellen "ik ben de baas".
Deze strijd uit zich voornamelijk door naar elkaar te grommen, overstaan en jawel bovenop de ander gaan staan. Ondanks adviezen dat de heren het zelf uit moeten zoeken en je je er vooral niet mee moet bemoeien hebben wij besloten om het over een andere boeg te gooien.

De aanleiding hiervoor is dat de afgelopen 5 weken geen duidelijkheid heeft gebracht onder de beide heren wie er nu hoger in rang is. En wij het ook niet wenselijk vinden dat deze "state of mind" een normaal patroon gaat worden.

En dus is het afgelopen met het gemopper! Met een blik (met de ogen voor de duidelijkheid) en een standvastige houding kunnen wij beide heren tot de orde manen. Wanneer 1 van beide de ander niet respecteert en meent bovenop de ander te moeten gaan staan dan grijpen wij in op een dusdanige manier dat het voor de honden duidelijk is dat we dit niet tolereren.

We zijn met deze nieuwe strategie nu 2 dagen bezig en we hebben een totaal andere sfeer in huis.
We durven nog niet te hard te juichen, maar het lijkt een succes. Wordt vervolgd!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten